Fiber Çubuk

Fiyat ve Bilgi Al

Yapı Güçlendirme- Karbon Fiber Elyaf, CFRP / Fiber Çubuk

Fiber Çubuk

Karbon Elyaftan epoksi emdirilmiş, ve tek yönlü olarak belirli ebatlarda dondurulmuşlar  standart ebatlarda dondurulmuş çubuk şeklindeki ürünlerdir..

Kullanım Alanları
• Taşıma kapasitesi arttırılmak istenen döşeme, kiriş ve köprülerde,
• Kolon güçlendirilmesinde,
• Sehim yapan döşemelerde,
• Kiriş ve balkonlarda,
• Yük artışı olan köprülerde,
• Donatı eksikliği olan yapılarda,
• Döşemenin kesilmesi ve yapı elemanlarının zarar görmesi durumlarında,
• Tarihi eser restorasyonlarında kullanılır.

Özellikleri ve Avantajları
• Çok hafiftir, çok ince olduğundan kesit arttırmaz,
• Çok yüksek dayanımı vardır,
• Elastisite modülü çok yüksektir,
• Kimyasallara dayanımı mükemmeldir,
• Uygulanması kolay ve hızlıdır,
• İşçilik hataları çok azdır,
• Mükemmel yorulma dayanımına sahiptir.

Efor Yalıtım olarak bizler güçlendirme ürünleri satışının haricinde, projelerinizde statik hesaplamalar için Yük. İnş. Müh Cavit TÜTÜN ve tasarımlar için Mim. Büşra ASLAN'ın teknik desteği ile güçlendirme uygulamaları da yapmaktayız.

Diğer FRP Tipleri veya Kompozit Çubuklar hakkkında bilgiler;

Belirli bir uygulama için çok çeşitli FRP malzemelerinden doğru seçimi yapmak önemlidir burada, farkları anlamak için küçük bir karşılaştırma.

Carbon elyaf takviyeli polimer CFRP

Karbon fiberler yüksek bir çekme dayanımına ve elastikiyet modülüne sahiptir, agresif çevre ve yüksek sıcaklıklara duyarlı değildir. karbon liflerinin dezavantajı yüksek fiyatlarıdır. Cam elyaflarından 10 ila 30 kat daha pahalı olabilirler.

Cam elyaf takviyeli polimer GFRP

Cam elyafı, şimdiye kadar takviyeli polimer endüstrisinde kullanılan en baskın elyaftır. Betonarme yapılarda birçok çeşit cam elyaf kullanılmaktadır, ancak en yaygın kullanılan ve en ucuz olan e-glass: Sanayide, gücünü ve elektriksel direnci için genel amaçlı bir elyaf olarak bilinir.

Basalt elyaf takviyeli polimer BFRP

Cam lifi ile benzer bir kimyasal bileşime sahiptir, ama daha iyi mukavemet özelliklerine sahiptir. Alkaline, asidik ve tuz saldırısı karşı dirençlı, bu da beton, köprü ve sahil yapıları için ona iyi bir seçim yapar. Karbon ve aramid elyaf ile karşılaştırıldığında, daha geniş sıcaklığı aralığı uygulama, daha yüksek sıkıştırma mukavemeti ve daha yüksek kesme mukavemeti özelliklerine sahiptir. Bazalttan yapılan elyafların fiyatı, E-glass yapılanlardan daha yüksektir, ve aramid veya karbon elyaftan düşüktür.elyaf takviyeli polimerlere ve yapısal kompozitlere nispeten yeni bir üründür. inşaat altyapılarda kullanımı çok düşük. fakat yüksek sıcaklığa ve aşınma karşı direnci nedeniyle çok dikkat çekiyor.

Aramid elyaf takviyeli polimer AFRP

Sağlam ve ısıya dayanıklı sentetik elyaflarla sonuçlanan bir elyaf bileşenidir. Aramid elyaf takviyeli kompozitlerin diğer elyaf içerikli polimerlere kıyasla en önemli özelliğini düşük ağırlıktaki, maliyet etkin performanstır. Aramid lifleri, düşük yoğunluklu ve yüksek uzama ile benzersiz bir mukavemet kombinasyonuna sahiptir; ama bazı olmsuz trafları vardır: Aramidler ultraviyole (UV) ışığı ile hızlıca bozulur ve bu nedenle kaplanmalı veya boyanmalıdır. Bu lifler ayrıca nemi de emer. Su temasıyla veya yüksek nemli ortamlarda mukavemeti ve rijitliğini azalır.

Kullanım Alanları ve Uygulamaları

FRP kullanma alanı çok geniştir aşağdakilerde bazı FRP uygulamları Korozyona Duyarlı Beton: Atıksu Arıtma Tesisleri ve Yüzme Havuzları gibi. – Tünel ve Madencilik: Tünel inşaatlarında birçok uygulama için kullanılabılır: izleşen hafriyat, Derin Temel Tünel Açma Makinası “Soft-Eye” Açılışı Başlat ve Alım gibi. Bina ve Tarihi Koruma- Betonun Buz Çözücü Klorürlere Maruz Kalması: Tuz Depolama Tesisleri – Betonun Deniz Klorürlerine Maruz Kalması: Tuz suyu sıçramasına Maruz Kıyı İnşaatı, Deniz Duvarları ve Kuru Havuzlar. – Betonun Yüksek Gerilim ve Elektromanyetik Alanlara Maruz Kalması: Yüksek Gerilim İstasyonları, Radyo Frekansı Hassas Alanlar, Kablo boruları, Hastanede manyetik rezonans görüntülme Alanları. – köprüler: Malzemelerin hafifliği yapı parçalarını önceden monte edilmesi ve sonra yerine yerleştirilmesini imkanliğini sağlar, Böylece çok zaman kazanır. Sahada beton sertleşmesine veya kaynaklanmasına gerek yoktur, bu şekilde trafik durdurması ve maliyetler önemli ölçüde azalmaktadır. FRP, binaların ve köprülerin kirişlerini sütunlarını ve levhalarını güçlendirmek ve tamir etmek için de uygulanabilmektedir.

E-Bültene Kayıt Olun

E-Bültene kayıt olarak yeniliklerden haberdar olun.